Jak tam końcówka wakacji? Wszystko już kupione? Nie chcę się chwalić, ale mi został jeszcze miesiąc leniuchowania. O ile pogoda będzie taka jak dotychczas to będzie to piękne leniuchowanie 😀
Grill za grillem. Ostatnio było nawet ognisko i pieczone ziemniaczki. Coś niesamowitego. Najtrudniej jest tylko znaleźć ziemniaki w popiele, ale dajemy radę. Dziś przepis, który znów połączy dwie najlepsze rzeczy tych wakacji – grill i cukinia. Polecam 🙂
Składniki:
- pół cukinii lub bakłażana
- 4 kromki chleba
- pomidorki koktajlowe lub 2-3 średnie pomidory
- opakowanie sera mozarella
- pół cebuli
- czosnek
- bazylia, tymianek, oliwa, sól
Chleb kroję w kostkę, tak samo cukinię i mozarellę. Pomidorki koktajlowe kroję na pół. Cebulę kroję w kostkę, tak jak i czosnek. Na długie wykałaczki nabijam chleb, cukinię oraz pomidorki. Smaruję oliwą i układam na grillu. Piekę, aż chleb się zarumieni, a cukinia zmięknie. Wszystkie składniki wrzucam do miski. Kropię oliwą i solę do smaku. Smacznego 🙂