Muffiny na słono, czyli kieszonki na kolacje

Szybka kolacja? Proszę bardzo 🙂 Od kiedy mamy w mieszkaniu coś na kształt piekarnika, pieczemy z Anią codziennie. Piekarnik to za dużo powiedziane, to bardziej opiekacz. Ale to zawsze coś. Babeczki już stygną, gotowe do dekoracji. Ciasto marchewkowe? Już dawno zjedzone. Teraz czas na kolacje. M był niesamowicie zadowolony z tego posiłku. Sycący, pyszny zarówno na ciepło, jak i zimno. A każdy muffina różniła się wypełnieniem. Szalejcie ze składnikami 🙂 wrzućcie do środka wszystko to co lubicie. Zapraszam 🙂

Składniki (4 porcje)

  • 2 jajka
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera żółtego
  • dodatki według uznania (oliwki, suszone pomidory)

Foremki do muffinek wykładam plasterkami szynki, tworząc ‚kieszonki’. W środku układam ser, oliwki oraz pomidora. Jajka wybijam do miseczki. Solę oraz pieprzę do smaku. Skłócam jajka i wylewam je do foremek. Wstawiam całość do piekarnika i piekę około 10 minut. Patrzcie, czy jajko ładnie się ścina 🙂 Smacznego 🙂

babeczki slone(4)

Advertisements

One thought on “Muffiny na słono, czyli kieszonki na kolacje

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s