Pomidor grillowany z boczkiem

Jakie macie plany na majówkę? Wyjeżdżacie gdzieś? A może tak jak ja macie komunię brata i najbliższe dni spędzicie na pieczeniu?
Nie ważne co robicie, ważne żeby było ciepło. Bo co to za majówka bez grilla? Nareszcie rozpoczyna się sezon grillowania na dworze! Bo w pokoju można grillować cały rok, jednak od razu wam powiem, że karkówka z grilla smakuje inaczej w grudniu w pokoju niż w maju na trawce. Chyba nie muszę tłumaczyć, która opcja jest lepsza 😀
Dziś przepis na coś lekkiego i szybkiego. Pomidorki nadziewane samymi pysznościami! Zapraszam!

Składniki:

  • 4 Pomidory średniej wielkości
  • 4 plastry boczku
  • 4 plasterki sera mozarella
  • świeży tymianek lub bazylia
  • sól, pieprz

Pomidory dokładnie myjemy, odkrawamy górę i wydrążamy środek. 
Zawijam jeden plasterek boczku w plasterek sera. Posypuję to solą i pieprzem po czym wkładam do środka pomidora. Posypuję świeżym tymiankiem lub bazylią.
Tak przygotowanego pomidora Zawijam w folię aluminiową i stawiam na ruszcie.  Grilluję kilka minut z dołu, po czym obracam do góry nogami i grilluję kolejne 4-5 minut.

Przed podaniem, możecie skropić oliwą, najlepiej smakuje z grillowanym chlebem. Smacznego!

pomidor z tymiankiem boczkiem

facebbok

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s