Grillowany camembert

Nie ma to jak grillowanie dzień w dzień. Leżenie do góry brzuchem na działce M. A jeśli pogoda nie dopisuje to zawsze można zrobić grilla w pokoju na biurku 😀
Wakacje na dobre. Niedługo wyniki matur, ale kto by się tym przejmował. Ważne, że jest dużo słońca i ładnej pogody. Studia? Jakie studia, ja mam CZTERY MIESIĄCE WAKACJI 😀 o studia pomartwimy się kiedy indziej. Zapraszam na grilla.

Składniki:

  • Serek pleśniowy camembert
  • przyprawy (słodka i ostra papryka, tymianek, sól)
  • oliwa z oliwy

Oliwę wlewam do jakiegoś pojemniczka. Wsypuję przyprawy i mieszam. Na kawałku folii aluminiowej układam serek i wlewam połowę oliwy z przyprawami. Obracam serek i wylewam resztę. Zawijam folię i chowam do lodówki na ok. godzinę. Z powodu sklerozy najczęściej serek zawijam od razu na działce. Też wychodzi 😀
Tak przygotowany serek w folii kładę na rozgrzany grill. Najlepiej jest położyć go na początku grillowania, gdzieś z brzegu grilla i piec nawet 15-20 minut. Im dłużej będziecie go piec, tym będzie miększy w środku.

Advertisements

11 thoughts on “Grillowany camembert

  1. tez dzisiaj grillowalam 😀 ze swietnymi nowymi znajomymi 🙂 mmm ja juz wiem (w koncu!) na co skladam…. ostatnio bardzo sie tym martwilam, ale wreszcie podjelam decyzje, mam nadzieje ze dobra heeee 🙂

  2. i jak tam i jak tam? 😀 dżemik zrobiony? jak tak, to jak wyszedł? 🙂
    mniaam, uwielbiam ciepły, ciąąąągnący się ser – w każdej postaci 🙂 ❤

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s