Czekoladowe naleśniki z twarożkiem

Czarno białe, smakowite połączenie słodkich naleśników i waniliowego twarożku. Naleśniki to chyba najlepsze jedzenie na świecie. Można je przyrządzić na milion sposobów i zawsze będą pyszne. Nadają się wyśmienicie zarówno na śniadanie i deser jak i na obiad. Dzisiaj pokażę wam jak przygotować czekoladową wersję naleśników z nadzieniem.

Składniki na ok 15 naleśników:

  • 4szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • 1,5 – 2 szklanki wody
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki kakao

Składniki na nadzienie:

  • 400g zmielonego sera białego
  • 4 łyżki serka waniliowego
  • łyżeczka cukru pudru
  • opcjonalnie syrop klonowy

Miksuję w misce wszystkie składniki na naleśniki. Smażę na suchej, rozgrzanej patelni, aż pojawią się bąbelki. Po obróceniu na drugą stronę – smażę tylko chwilę. Pamiętam by zawinąć je gdy są jeszcze ciepłe. Przygotowuję nadzienie: serki mieszam z cukrem pudrem i układam na połowie naleśnika. Polewam syropem klonowym i „zamykam”. Dzieci uwielbiają, gdy dekoruję naleśniki polewą czekoladową. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s