Omlet z gruszką cynamonową

Uwielbiam gdy rano w domu roznosi się zapach gruszek z cynamonem. Mój mały brat od razu wie, że szykuje się coś dobrego. Jest to najlepsze jesienne śniadanie, jakie można sobie zamarzyć. Ogólnie cynamon to jedna z najlepszych przypraw na świecie, prawda? 🙂 Przepis na bazę do tego śniadania znajdziecie pod tym linkiem – omlet. Osobiście preferuję w tym wypadku wersję cieńszą 🙂

Składniki

  • 1 gruszka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka octu winnego (jasny)
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła

Obrane gruszki kroję wzdłuż na mniejsze części. Na patelni rozpuszczam masło i dodaję cukier. Podgrzewam, aż uzyskam kolor karmelowy. Wrzucam do tego gruszki i cynamon. Po chwili dodaję ocet. Całość smażę, aż gruszki będą miękkie. Całość wykładam na usmażony w międzyczasie omlet 🙂

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s