Sos Coulis

Z języka francuskiego – to sos z przetartych owoców lub warzyw. Na słodko lub na słono w zależności od tego, do czego go użyjemy.

Na pewno nie raz spotkaliście się z tym sosem. Najbardziej popularny to coulis z malin lub truskawek. Sposób przygotowania jest dziecinnie prosty. Owoce lub warzywa miksuję w blenderze z dodatkiem np. cukru. I gotowe! Jeśli użyte przez nas rośliny mają pestki (np. jak maliny) przecieram sos przez sito.

Reklamy

One thought on “Sos Coulis

  1. Najlepszy sos coulis jest za to ten dodawany do nalesnikow w Yo!Sushi, ale podejrzewam ze Twoj tez blisko do perfekcji. Najlepsza restauracja w jakiej bylysmy razem, prawda?:’)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s